Hulp thuis door ouders
Ouders kunnen dyslectische kinderen thuis ondersteunen door allereerst voor een rustige, geordende omgeving te zorgen. Daarnaast is hulp bij het plannen van huiswerk aan te bevelen. Bijvoorbeeld het maken van een schema met daarin afwisseling van leer- en maakwerk. Het overhoren van woordjes en toetsen, maar ook het samen lezen van een tekst geven het kind steun bij de verwerking van de leerstof. Hierbij kunnen ook websites ingeschakeld worden. 

Via internet zijn er vele sites die gebruikt kunnen worden bij het leren van bijvoorbeeld woordjes. Vaak geeft de site van de methode ook al tips en oefeningen om de leerstof beter te verwerken. Uiteraard is begrip voor de problemen van het kind erg belangrijk. 

Ondersteuning hierin is van belang.Onder de tekst: Dyslectische leerlingen zijn vaak gebaat bij auditieve ondersteuning bij het lezen. Op deze manier kan de tekst sneller en gemakkelijker worden verwerkt. Op onderstaande website kunt u opzoeken of er een gesproken versie bestaat van het boek dat uw zoon / dochter wil lezen. Dit is zowel voor Nederlands als voor de Moderne Vreemde Talen.

http://www.aangepastlezen.nl/home/boeken/gesproken-boeken© BC Broekhin Roermond | Contactgegevens |