U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Onderwijs van de Toekomst
Bericht geplaatst op: 4-4-2017

Op 6 maart jl. vond er een grote bijeenkomst voor schoolleiders plaats. Namens BC Broekhin waren onze directeur, een teamleider en 6 leerlingen van het vwo aanwezig.

Wat er aan vernieuwing plaats vindt in het onderwijs is niet  altijd even zichtbaar. Toch is het onderwijs wel degelijk in beweging. Ook op scholen realiseren steeds meer mensen dat het huidige onderwijs niet meer voldoet aan de behoefte van de leerling van deze tijd. Op allerlei scholen ontstaan ideeën en worden initiatieven genomen, soms door een groep docenten maar ook door samenwerkende scholen. Het risico van goede ideeën is echter dat ze na verloop van tijd weer vervagen. Deze bijeenkomst was er op gericht om deze ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat vernieuwers van elkaar kunnen leren.

Zo ontstond een formulering van een mission statement richting een nieuw ecosysteem voor educatie. Dit betekent dat we de omslag willen maken van het organiseren van doceren naar het faciliteren van het leren van leerlingen. De school wordt zo meer een oefenplaats om het leren voor het leven van vandaag en morgen te laten plaatsvinden.

Tijdens deze bijeenkomst werden leerlingen uitgedaagd om mee te denken en hun stem te laten horen en hun ideeën te bespreken met de schoolleiders uit het hele land. Leerlingen werden hiermee uitgenodigd om richting te geven aan hun eigen toekomst. In dit filmpje wordt het programma van deze dag mooi samengevat.

https://www.youtube.com/embed/Ra3hYqCMm24?ecver=2

Bookmark and Share

Terug