U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

PRIJS VOOR VMBO
Bericht geplaatst op: 19-5-2017

BC BROEKHIN WINT JONGEREN-PRIJS MOBILITY & TRANSPORT INNOVATION CHALLENGE

  

Vorig jaar december lanceerde de Gemeente Roermond, in samenwerking met de Provincie Limburg, Ingenieursbureau Kragten en McArthurGlen, de Mobility & Transport Innovation Challenge.

Particulieren, professionals en bedrijven uit binnen- en buitenland werden uitgenodigd om mee te denken over oplossingen op het vlak van mobiliteit in de Gemeente Roermond. In vijf maanden tijd leverde dit maar liefst 74 ideeën op.

 

Ook op scholen werd deze Challenge onder de aandacht gebracht. Leerlingen van BC Broekhin Roermond namen de uitdaging aan en gingen aan de slag. Uit alle inzendingen werden zes finalisten gekozen wiens idee origineel, innovatief en realiseerbaar moest zijn. Tijdens een Bootcamp Event op 18 mei in Theaterhotel De Oranjerie presenteerden de finalisten hun idee. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst werd door de jury ook de winnaar voor de Jongeren Prijs (voor inzendingen van jongeren en deelnemende scholen) gekozen.

 

BC Broekhin Roermond ontving deze Jongeren Prijs ter waarde van € 1.500,--

Net als de winnaar van de bedrijvencompetitie betrof het uitgewerkte idee van BC Broekhin, het inzetten van gondels die zich boven de stad verplaatsen. In deze gondels bevinden zich reizigers die zichzelf door middel van trapbewegingen van punt a naar punt b voortbewegen.

 

Het idee van BC Broekhin werd uit alle inzendingen gekozen omdat het zowel duurzaam en milieuvriendelijk is, maar ook sportief én toeristisch attractief, aldus de jury. Hiermee is wederom een bewijs geleverd dat jongeren een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze toekomst. De winnaars gaan met experts en andere partijen aan de slag om dit idee verder uit te werken.Bookmark and Share

Terug