U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Schrijver Auke Hulst te gast
Bericht geplaatst op: 21-9-2017

Deze dagen bezoeken veel auteurs, in het kader van Literatour, allerlei scholen om het lezen onder jongeren te stimuleren. Bij ons was Auke Hulst te gast. Auke vertelde over hoe het lezen van boeken hem als zoon van een veel te vroeg overleden vader en een moeder met een persoonlijkheidsstoornis, een uitweg bood en de wereld dichterbij bracht. Door te lezen kon hij ontsnappen aan de moeilijke situatie thuis.

Hij vertelde openhartig over zijn eerste pogingen om als schrijver aan de bak te komen en las voor uit zijn in 2015 gepubliceerde boek 'Slaap zacht Johnny Idaho' .

Nog verrassender was het feit dat hij zelfs zijn gitaar ter hand nam om de klas toe te zingen. Naast gevierd schrijver is hij ook de voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes, die in 2012 debuteerde met het album Beter Dan Niets. 
Onze leerlingen luisterden geboeid!


Inmiddels heeft hij zijn naam gevestigd. Eerder publiceerde hij de romans Jij en ik en alles daartussenin (2006) en Wolfskleren (2009), en maakte hij met tekenaar Raoul Deleo het literaire reisboek De eenzame snelweg, in het spoor van Jack Kerouac (2007). Dat boek werd genomineerd voor zowel de Stripschappenning als de Prix Saint-Michel. 

In 2014 verscheen de reisverhalenbundel Buitenwereld, binnenzee bij Ambo|Anthos en begin 2015 volgde zijn roman Slaap zacht, Johnny Idaho. Vorig jaar verscheen En ik herinner me Titus Broederland, dat genomineerd werd voor een Harland Award en op de longlist voor de Libris Literatuurprijs belandde. Begin 2017 verscheen op zijn initiatief Als dit zo doorgaat, een verhalenbundel met verhalen van onder andere A.F.Th. van der Heijden, Hanna Bervoets en Ivo Victoria. Auke is ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, De Standaard en Columbus Magazine. 
Bookmark and Share

Terug