U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Week van de positieve gezondheid
Bericht geplaatst op: 6-11-2017

Van 2 tot en met 10 november vindt de week van de Positieve Gezondheid in Limburg plaats.

Positieve Gezondheid gaat over hoe wij veerkrachtig en betekenisvol kunnen leven. Positieve Gezondheid gaat niet uit van ziekte en hetgeen niet goed gaat, maar vertrekt vanuit hetgeen er wél goed gaat.

Positieve Gezondheid kijkt naar het lichamelijk, psychisch en spiritueel functioneren, als ook naar de kwaliteit van leven, maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren.

 

In het kader hiervan vond vanochtend op onze school de aftrap plaats van de bijeenkomst 'Zin in Leven'. Dit project wordt gesubsidieerd door de Provincie Limburg, dat eenzaamheid, depressie en zelfdoding onder jongeren wil terugdringen. Het project is een initiatief vanuit de samenleving, waarbij ’t PGCJ, (Centrum voor Levensbeschouwelijk Jeugd- en Jongerenwerk uit Roermond)  en een tiental professionals die werken met jongeren, zich hebben verenigd. Dit schooljaar start de pilot op BC Broekhin. Docenten worden begeleid om met de leerlingen in gesprek te gaan over wat zij nu écht belangrijk vinden, wie ze zijn en hoe het eigenlijk met ze gaat!


Vertegenwoordigers van de Provincie Limburg, het Centrum voor Levensbeschouwelijk Jeugd- en Jongerenwerk uit Roermond, directie, docenten én leerlingen waren aanwezig om over dit thema met elkaar in gesprek te gaan. Een mooie start van een project dat inzoomt op de leerlingen. In die zin dan ook perfect passend bij een van de primaire doelstellingen van onze school: De leerling goed in beeld krijgen en vanuit dit vertrekpunt het geven van betekenisvol onderwijs.


Op de foto's zien we de aanwezigen foto's bestuderen van de andere deelnemers aan tafel. Wat zie je, wat neem je waar en wat voelde de geportretteerde op het moment dat de foto genomen werd? Klopt de waarneming met de realiteit? Was die jongen op de foto vroeger al zo zelfverzekerd? Of ging er achter die facade iets heel anders schuil?  

Bookmark and Share

Terug