U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Nieuws van onze TTO-afdeling
Bericht geplaatst op: 6-12-2018

Wij bieden onze leerlingen van het vwo de mogelijkheid om te kiezen voor het volgen van tweetalig onderwijs. Dit betekent dat alle lessen in de Engelse taal gegeven worden. Het TTO- onderwijs heeft een aantal specifieke kenmerken. De belangrijkste zetten we even op een rijtje:

  1. De docenten hebben een speciale tto-opleiding gehad met aandacht voor taalvaardigheid en tto-didactiek.
  2. Het onderwijs in de vreemde taal mag niet ten koste gaan van de Nederlandse taalontwikkeling.
  3. De school moet de leerlingen internationale activiteiten aanbieden. Bijvoorbeeld taalreizen, uitwisselingen of workshops.
Onze TTO-afdeling is zeer actief. Onderstaand treft u een overzicht aan van een paar recente ontwikkelingen.

Actuele ontwikkelingen

In gebouw 30 (onder de schermen naast de trap) wordt een muur blauw geschilderd. Er komen twee grote lijsten te hangen al onze tto-activiteiten zichtbaar worden gemaakt. In het bestaande vitrinelijstje dat er hangt komt het tto-logo te hangen en we zullen twee UK vlaggen ophangen. In de grote lijsten laten we zien wat we doen door bijvoorbeeld posters op te hangen (die tijdens de uitwisseling met Heinsberg, Canterbury, of tijdens de voorstellingen van Phileas Fogg zijn gemaakt door onze kansklasleerlingen).

Europapunt (EPAS)

Rechts naast dezelfde trap komt het Europapunt. dat is een onderdeel van de eisen die het Europees Parlement stelt om 'European Parliament Ambassador School' te worden. Er hangt al een vitrinekastje waarin we elke twee weken het nieuws uit Europa gaan ophangen (dat doen onze junior-ambassadors). De 'pilaar' waar het lijstje op hangt wordt met folie omtrokken (blauw) en de EU-vlag komt aan de onderkant (ook met folie). Beide zijkanten gaan het woord EUROPAPUNT krijgen. Zo is er een duidelijke plek voor EPAS.

WEBS

25 van onze 2 tto leerlingen zijn begonnen met het Erasmus+-project WEBS met de scholen in Spanje, Berlijn en Polen. De leerlingen hebben een 'penpal' gekregen in hun uitwisselingsland waarmee een briefwisseling is gestart. Ze maken video's over het leven in Roermond er is een logowedstrijd geweest en er volgen nieuwsbrieven over al onze scholen. Voor dit project is er een website gemaakt waar alle onze activiteiten te zien zullen zijn. Bekijk hem op: https://lorelleivisan.wixsite.com/webs

Heinsberg

De eerste uitwisseling met Heinsberg heeft plaatsgevonden op 5 en 13 november. Onze leerlingen hebben een poster gemaakt met een verhaal in drie talen, uitgebeeld in foto's met tekstballonnen erbij. Deze eendaagse uitwisseling was de eerste ontmoeting en het begin van een internationale samenwerking met leerlingen in het buitenland, een normindicator uit de tto-standaard.

Europees Parlement

De tweedejaars leerlingen tto bezoeken het Europees Parlement in Brussel op 17 april 2019. Ook onze junior-ambassadors gaan dan mee. 


Bookmark and Share

Terug