U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Expositie Cuypershuis
Bericht geplaatst op: 10-1-2019

UITNODIGING

Op vrijdag 25 januari om 15 uur opent in de projectruimte van het Cuypershuis de expositie ‘Naar Cuypers'. 


De exposanten zijn HAVO/VWO leerlingen van BC Broekhin en de Vrijeschool Roermond. Tijdens de opening geven ze een presentatie over het creatieve proces van Atelier Cuypers. Iedereen is van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. De leerlingen hebben zich laten inspireren door het gebouw en het gedachtegoed van Cuypers. Een gekozen voorwerp uit de vaste museumcollectie speelt een rol in hun ‘mobiele museum trailer’. Deze trailer moet mensen iets laten zien zodat ze daarna daadwerkelijk naar het museum komen. Een aantal van deze uitgevoerde ontwerpen met de bijbehorende toelichting is te zien in de expositie ‘Naar Cuypers’, naast tekeningen, schetsen en proefjes. 

Het Cuypershuis nodigt elk schooljaar het voortgezet onderwijs uit om deel te nemen aan het project ‘Atelier Cuypers’. Het gebouw en de collectie van het museum zijn uitgangspunt en inspiratiebron voor de leerlingen. De collectie bestaat uit (kunst) voorwerpen uit de ateliers van architect en ontwerper Pierre Cuypers, maar ook uit actuele interieurvormgeving. Het doel van dit project is om leerlingen op een actieve manier kennis te laten maken met de collectie. 


Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 - 359102, www.cuypershuisroermond.nl Geopend elke dinsdag t/m zondag van 11 tot 16.30 uur.

Bookmark and Share

Terug