Meeloopdagen vrijeschool

De vrijeschool

De vrijeschool BC Broekhin bestaat sinds 2012 en is nog volop in ontwikkeling. Het is een onderwijsafdeling van BC Broekhin met een eigen team. In de eerste jaren (klas 7, 8 en 9) zitten leerlingen van verschillende niveaus (vmbo-t, havo en vwo) bij elkaar in de klas. In klas 10, 11 en 12 is het onderwijs gepersonaliseerd en worden de leerlingen intensief begeleid door hun mentor/coach.

Het vrijeschool onderwijs staat in een lange traditie die begon met de eerste vrijeschool in Stuttgart in 1919. Leidend is de vrijeschool pedagogie die gebaseerd is op de antroposofie. De vrijeschool heeft als uitgangspunt dat onderwijzen ook opvoeden is. Wij kijken naar de totale ontwikkeling van de leerling, waar de leerprestaties een klein onderdeel van zijn. Naast de gewone vakken zoals wiskunde en Nederlands, worden ook vakken aangeboden als schilderen, houtbewerken, smeden, drama en muziek. Zo wordt de leerling aangesproken op allerlei gebieden (hoofd, hart en handen). Centraal staat de persoonlijke ontwikkeling van elke individuele leerling.

Ervaar zelf hoe het vrijeschoolonderwijs is. Ontdek de manier van lesgeven en maak kennis met leerlingen en docenten. Zit je in groep 8 (klas 6), meld je dan aan via deze website.

FOTO's 21 FEBRUARI

© BC Broekhin Roermond | Contactgegevens |