Nieuws

Vacature teamleider vrijeschool

Geplaatst op 05-12-2022

Wat ga je doen?

Als teamleider geef je leiding aan het dagelijks reilen zeilen van de vrijeschoolafdeling van Bisschoppelijk College Broekhin. De kerntaken liggen op het gebied van de doorontwikkeling van de vrijeschool in lijn met het schoolplan van BC Broekhin en de begeleiding en ontwikkeling van de ongeveer 25 teamleden. Je bent verantwoordelijk voor het onderwijskundige proces binnen de vrijeschool. Als teamleider bewaak je mede de kwaliteit van de onderwijsprogramma’s, de onderwijsuitvoering en de onderwijsresultaten.

Je bent daarnaast leider van het vrijeschool-team en neemt de collega’s mee in het vertalen van de vrijeschool-visie naar de doelgroep. Je beschikt over een creatieve en open instelling en bent ondernemend: je ziet kansen en toont initiatief om aan te sluiten bij de ontwikkelingen binnen en buiten de school. Je stimuleert jouw collega’s een onderzoekende en kritische houding aan te nemen, intensief samen te werken en elkaar te ondersteunen in het behalen van de onderwijs-undige doelstellingen. Op die manier geef je samen met de directie en de collega-teamleiders inhoud aan de visie van de school.

Wie zoeken wij?
  • Je bent een leider die zowel verbindend en warm is, als zakelijk en doortastend.

  • Je onderschrijft de visie van het  vrijeschoolonderwijs en hebt kennis van en affiniteit met de antroposofische organisatiekunde en menskunde en ben je in staat om van daaruit verbinding te maken met het schoolplan van BC Broekhin.

  • Je bent een teamspeler die, samen met collega teamleiders, inhoud geeft aan de onderwijsvisie van de school.

  • Je bent creatief van geest en staat open voor andermans ideeën.

  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, hebt minimaal een tweedegraads lesbevoegdheid en bent bereid (maximaal 4) lessen te geve

  • Je hebt een goed reflectief vermogen.

  • Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een ruime (werk) ervaring binnen het vrijschoolonderwijs.

Wie zijn wij?

BC Broekhin Roermond is een brede scholengemeenschap, bestaande uit een vmbo-t, havo, vwo, tweetalig onderwijs en vrijeschoolonderwijs. In de afgelopen 50 jaar heeft BC Broekhin zich ontwikkeld tot een school waar jongeren zich thuis voelen. Vertrouwen, vrijheid en passende ondersteuning zijn van onmiskenbaar belang voor een goed onderwijsklimaat. 

Bisschoppelijk College Broekhin werkt voortdurend aan het verbeteren van de onderwijspraktijk en ontwikkelt onderwijskansen voor leerlingen. Leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Goed onderwijs op BC Broekhin is dan ook niet alleen leren in de klas. Bij goed onderwijs horen ook burgerschap, internationale uitwisselingen, sport en cultuur.

BC Broekhin maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met zo’n 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden…

Een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO, schaal 12.

Informatie

Bijgevoegd treft u het competentieprofiel van teamleider vrijeschoolonderwijs aan. Geïnteresseerden kunnen informatie inwinnen bij dhr. M. Demandt, directeur.

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten vóór 19-12-2022 mogelijk te reageren door een motivatiebrief en cv te e-mailen naar H. Reer, officemanager, via h.reer@broekhin.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 11 en 13 januari 2023.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

star man