Nieuws

Broekhin in actie voor de Oekraïne

Geplaatst op 12-04-2022

Leerlingen en medewerkers van Bisschoppelijk College Broekhin willen graag iets betekenen voor de bevolking van Oekraïne. ‘De nood aldaar is zeer hoog en we zien het als onze maatschappelijke plicht om een bijdrage te leveren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze leerlingen leren dat welvaart en vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat omzien naar de noden van anderen een belangrijke deugd is.’, aldus Marc Demandt, directeur.

Een aantal leerlingen heeft daarom het initiatief genomen om op 20 april a.s. een actiedag voor Oekraïne te organiseren.

Lieke Rijk, voorzitter van de leerlingenraad: ‘Op die dag kleurt onze school letterlijk en figuurlijk blauw-geel en we halen geld op dat via de kortst mogelijke weg terecht komt bij de Oekraïners die het meest te lijden hebben. Dit doen we via de Stichting Platform Samenwerking Nederland-Oekraïne.’ Meer informatie over deze stichting is te vinden via: www.platform-oekraine.nl.

De activiteiten vinden plaats tijdens een lange middagpauze op onze school tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Er wordt tijdens deze verlengde pauze o.m. een voetbalwedstrijd tussen leerlingen en leraren en een gesponsorde danswedstrijd georganiseerd. Ook worden allerlei lekkernijen (broodjes knakworst, suikerspin etc.) verkocht. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Oekraïne, naar de mensen die dit heel goed kunnen gebruiken.

Ook wordt tijdens de lessen op deze actiedag aandacht besteed aan het thema Vrede en in het bijzonder de problemen waar de Oekraïense bevolking mee te kampen heeft.

star man