Het hart van onze school

Wij staan dicht bij elke leerling en sluiten zoveel mogelijk aan bij wat de leerling nodig heeft om zich op school thuis te voelen. We blijven op zoek naar wat de leerling kan en wat hij wil. We ondersteunen als dat nodig is en dagen uit waar dat kan. Zorg en aandacht voor élke leerling zit in het DNA van onze school. We blijven, samen met ouders, altijd in gesprek over kansen en mogelijkheden.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen en onze medewerkers samen leren, werken en leven in een prettige, veilige en groene omgeving. Zo wordt bijgedragen aan een rustige sfeer waarbij onze onderwijsassistenten aanwezig zijn om in pauzes, tussenuren en rondom de lesuren een luisterend oor en ondersteuning te bieden.

Lesuitval kunnen we daarom goed opvangen, zodat onze leerlingen vooruit kunnen met hun schoolwerk. Ook beschikt onze school over vier grote gymzalen en een zeer uitgebreid overblijf- en sportpark met twee grote sportvelden, verharde velden en een beachvolleybalveld.

Nog voordat we kunnen denken aan overhoringen, proefwerken en examens steken we veel energie in het écht leren kennen van onze leerlingen. We beginnen elk schooljaar met een startweek en daarnaast blijven we met leerlingen en ouders in gesprek. Hoe kunnen we de omstandigheden verbeteren? Hoe kunnen we leerlingen meer laten floreren? Wat heeft deze specifieke leerling nodig om zich prettiger te voelen, beter te presteren, gelukkiger te worden?

pijlers bg top
 • Actieve school

  Actieve School

  Actieve School

  Bewegen is leuk en ook nog ontzettend gezond! Heb je onze gymzalen en buitenterreinen al gezien? We hebben zelfs een beachvolleybalveld. Onze gymdocenten dagen je elke dag uit én de lessen zijn ook nog eens hartstikke leuk. Durf in beweging te komen!

 • Een goede start

  Een goede start

  De stap naar de middelbare school kan spannend zijn. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je vanaf het eerste moment thuis voelt op BC Broekhin. Ontdek de warmte en veiligheid van ons kleine gebouw. Durf de stap te maken!

 • Excellentie

  Excellentie

  Los jij elke puzzel moeiteloos op en ga jij altijd voor het hoogst haalbare? Ben je niet alleen geïnteresseerd in wát er allemaal gebeurt, maar ook waarom? BC Broekhin daagt je uit met de vakken Grieks en Latijn en heel veel interessante projecten op het gymnasium. Ontdek waar jouw talenten liggen! Durf uit te blinken!

 • Internationalisering

  Internationalisering

  De wereld stopt niet bij je eigen woonplaats of je middelbare school. Op BC Broekhin leer je meer over andere culturen en landen tijdens de verschillende studiereizen en uitwisselingen. Durf je grenzen te verleggen!

 • Kansklassen

  Kansklassen

  Iedereen is anders en iedereen leert anders. Daar hebben we begrip voor bij BC Broekhin. We denken in kansen en mogelijkheden. Ja, op je rapport staan veel cijfers.. maar jij bent toch veel meer? Durf te groeien!

 • Talenschool

  Talenschool

  Hey you! Ready to challenge yourself? De wereld om ons heen wordt steeds meer een samensmelting van verschillende culturen en talen, waardoor je met een goede kennis van de Engelse taal altijd een streepje voor hebt. Durf je uit te spreken!

 • Talentontwikkeling

  Talentontwikkeling

  De middelbare school bestaat écht niet alleen maar uit theorielessen en proefwerken! Op BC Broekhin bieden we je voldoende ruimte om je zang-, dans-, acteer- of organisatiekunsten te ontwikkelen. Durf te stralen!

 • Vmbo-t PLUS

  Vmbo-t PLUS

  Wil je niet alleen leren, maar ook doen? Ben je op zoek naar uitdaging? Op BC Broekhin bieden we op het vmbo-t een echte PLUS. Projecten, werken met bedrijven.. het gebeurt allemaal! Durf de juiste weg te gaan!

 • Vrijeschool

  Vrijeschool

  Op de middelbare school zit je alleen maar in de lesbanken en lees je theorie uit dikke boeken? Echt niet! Op de vrijeschoolafdeling van BC Broekhin vinden we creativiteit en jouw persoonlijke ontwikkeling superbelangrijk. Durf jezelf te worden!

 • Zorg & begeleiding

  Zorg & begeleiding

  Soms gaat het even niet zoals je zelf wilt en voor sommige leerlingen is naar school gaan helemaal niet zo makkelijk. Voor élke leerling hebben we die zorg en aandacht die nodig is. Durf te vertrouwen!

Onze historie

pijlers bg top

Visie en ambities

We zijn trots op onze school. Onze resultaten zijn al jaren constant op niveau. Leerlingen en ouders zijn heel positief over hoe we werken en over de betrokken en adequate wijze waarop we communiceren. Toch kan het altijd beter.

Een paar ambities uit ons Schoolplan 2023-2027.

We gaan meer:

Investeren in persoonlijke coaching, maatwerk en ondersteuning en meer werken aan een echte feedbackcultuur. 

Flexibiliteit creëren in de roosters van onze leerlingen. 

Werk maken van betekenisvol onderwijs, dat wil zeggen: leren met context, vakoverstijgend, projectmatig en ook buiten onze schoolmuren. 

Kwaliteit

Scholen op de kaart

Op deze site kunt u scholen vergelijken met elkaar. Of u nu op het punt staat om een goede en geschikte school te kiezen, of als professional benieuwd bent hoe het staat met de kwaliteit van de scholen in uw omgeving: voor iedereen biedt deze site interessante informatie over onderwijs en resultaten.

Op Scholen op de kaart presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens afkomstig van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Ook voegen zij zelf unieke informatie toe, bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden.

Scholen op de kaart wordt ontwikkeld door de PO-Raad en VO-raad in samenwerking met Kennisnet.

Bekijk de resultaten van onze school

Resultaten onderwijsinspectie

De Inspectie van het Onderwijs publiceert jaarlijks de opbrengstenkaarten van scholen. De opbrengstenkaart geeft een overzicht van de resultaten die een school voor voortgezet onderwijs (vo) heeft behaald over een periode van 3 schooljaren.

De resultaten hebben betrekking op 4 onderdelen en worden vergeleken met landelijke gemiddelden. De opbrengstenkaart is te vinden op de website van de Inspectie van het Onderwijs. De opbrengstenkaart helpt niet alleen ouders bij de schoolkeuze van hun kinderen. Voor de scholen zelf is het een heel goed middel om hun eigen prestaties te evalueren en het onderwijs verder te verbeteren.

Vacatures

De Stichting Onderwijs Midden Limburg is stevig verankerd in de regio, met vier scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs op elf locaties:

 • Mundium College met ROER College Schöndeln, Wings en NT2 in Roermond;

 • BC Broekhin in Roermond;

 • Grescollege in Reuver;

 • Connect College in Echt;

 • Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn en Heythuysen.

Alle vacatures die op BC Broekhin of op een van de andere scholen ontstaan worden gemeld bij de Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML).

star man