Nieuws

Broekhin verbindt - voedselbank actie!

Geplaatst op 20-11-2020

DOE JE OOK MEE???

We leven in een moeilijke maar ook mooie tijd. Moeilijk omdat het even niet vanzelfsprekend is om elkaar te zien, vast te houden, om te doen wat je wilt doen. Moeilijk ook omdat veel mensen onzeker zijn over hun baan, of deze zelfs verloren hebben. Mooi ook, omdat juist nu veel mensen laten zien om er te zijn voor elkaar en mee helpen elkaar te steunen.

Dit jaar bestaat onze school 50 jaar. Wij wilden graag allerlei activiteiten ondernemen, voor en met onze leerlingen, maar ook dat staat even on hold. Daarnaast wilden we ook graag iets doen voor onze gemeenschap, waar wij als middelbare school al meer dan 50 jaar een deel van uit maken. Juist nu, nu we zien dat veel mensen het zwaar hebben.  De voedselbank in Roermond heeft het moeilijk. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van moeten maken, terwijl er tegelijkertijd minder sponsoren zijn. BC Broekhin wil hier graag iets aan doen. 

In de mentorlessen wordt er aandacht besteedt aan de Voedselbank. Leerlingen en medewerkers hebben we opgeroepen om op 18 december, tijdens onze Kerstactiviteit, houdbare producten mee te nemen. Daarbij hebben we ook opgeroepen om  opa, oma, vrienden, buren te vertellen over ons plan.

Als school leggen we per product een bedrag bij, waar dan weer verse producten zoals groente en vlees/ vleesvervangers en fruit voor gekocht kan worden!

Maar... misschien willen meer mensen meedoen! Hierbij roepen we iedereen op om in de week van 18 december houdbare producten bij ons af te leveren! Wij zorgen dat er kratten klaar staan!

We hopen dat we samen de schouders eronder zetten en dat we op deze manier heel veel producten kunnen ophalen voor de Voedselbank!

De voedselbank gaf aan vooral behoefte te hebben aan onderstaande producten (zie ook bijlage flyer):

  • koffie/ thee (pads/ zakjes)

  • suiker

  • margarine, braadboter

  • pastasaus

  • pasta/ rijst etc

  • suiker

  • blikken groenten/ fruit / knaks

  • rookworst/ (ook vegetarisch) 

  • pindakaas, hagelslag

Vrijdag 14 december werden alle houdbare door de voesdselbank afgehaald. Daarnaast ontvingen ze uit handen van onze adjunctdirecteur, mevrouw Engelen een cheque ter waarde van 3000,00 Euro. Hiermee kan er vooral vlees, groenten en fruit aangeschaft worden.

Iedereen die heeft bijgedragen willen wij heel graag bedanken!!!

star man