Nieuws

Broekhinner kwis

Geplaatst op 18-09-2020

Bisschoppelijk College Broekhin is een school met een rijke traditie. 

In oktober 1851 stichtte de bisschop van Roermond, monseigneur Paredis, het Bisschoppelijk College Roermond. Op 24 augustus 1970 werden wij gehuisvest op de huidige locatie en veranderde de naam van onze school in Bisschoppelijk College Broekhin. Dit schooljaar vieren wij dat onze school vijftig jaar bestaat! 

In de afgelopen 50 jaar hebben meer dan 12.500 leerlingen de weg naar de Bob Boumanstraat gevonden en hun diploma behaald. Anno 2020 zijn we een brede scholengemeenschap met een rijk en gevarieerd aanbod:  vmbo-t+, havo, atheneum, gymnasium, tto en vrijeschool. We zijn een school die gericht is op kansen en ondersteuning, op sfeer en uitdagende programma’s. 

Grootse gezamenlijke activiteiten kunnen op dit moment helaas niet georganiseerd worden, daarom is er in het diepste geheim een evenement bedacht dat zowel groots als volledig ‘corona-proof’ kan plaatsvinden: De Broekhinner Kwis op zaterdagavond 23 januari 2021!

Tijdens deze avondvullende quiz night gaan groepjes thuis of op een andere plek naar keuze aan de slag met leuke vragen over 50 jaar Broekhin en onze maatschappelijke rol in Roermond en omstreken en speel je uitdagende opdrachten en spellen binnen- en buitenshuis! Je hoeft niet alles te weten, maar je wordt wel uitgedaagd om met een flinke dosis energie en enthousiasme (en wat geluk en toeval soms) zo veel mogelijk punten te scoren. 

Wat moet je doen om mee te kunnen doen?

Je vormt een team van 4 tot 8 personen. Dat kan een team zijn van (oud-)leerlingen, (oud-)docenten of medewerkers, ouders of een combinatie daarvan. Heb je iets met Broekhin, dan is dit jouw avond!

Aan het begin van de avond haal je de enveloppe op bij ons vertrouwde, prachtige schoolgebouw en daarna speel je de quiz waar jullie dat willen. Je mag zoveel hulpmiddelen inzetten als je wilt: internet, ( oude) schoolgidsen, telefonische hulplijnen enzovoort. Daarnaast zullen sommige groepsleden voor enkele opdrachten of spellen ergens (binnen de gemeentegrenzen) naartoe moeten gaan, zorg dus dat er vervoer bij de hand is. Aan het einde van de avond lever je de enveloppe met jullie ingevulde opdrachtenboekje weer bij ons in, waarna wij in de weken erna op zoek gaan naar het winnende team, dat uiteraard een mooie prijs krijgt overhandigd.

Uiteraard zouden we het geweldig vinden als er ook teams gevormd worden van onze huidige docenten en medewerkers! Of misschien heb je contact met oud- medewerkers en vormen jullie samen een team? Dit is dé perfecte gelegenheid om met oud-klasgenoten of oud-collega's een avondje herinneringen op te halen en de strijd met andere teams aan te gaan!

Zin in? Dat kunnen we ons voorstellen!

Vorm dan snel een team, en stuur je teamnaam en de namen van de teamleden + het adres waar je de quiz gaat spelen naar: 50jaar@broekhin.nl Let op: wacht niet té lang met aanmelden, want het aantal teamplekken is beperkt.
Aanmelden kan tot uiterlijk 23 oktober.

star man