Nieuws

Kick-off scholingstraject met Mark Tuitert

Geplaatst op 05-07-2022

Vandaag was Mark Tuitert aanwezig op onze school om een startsein te geven aan de centrale vraag die wij ons moeten stellen. Deze 'centrale vraag' is richtinggevend voor het doel dat elke aanwezige tijdens deze bijeenkomst zich mag stellen; ‘hoe kan ik het verschil maken voor een leerling?’

Tijdens deze bijeenkomst vertelde Mark Tuitert over hoe hij in de wereld van topsport overeind bleef. Ook toen hij twee keer de Olympische Spelen op ‘zijn’ 1500 meter verloor.

Hij vertelde zijn persoonlijke verhaal, over valkuilen en obstakels en over het vinden van zijn eigen plek tussen ruziënde ouders.

Het spreekt voor zich dat volharding en doorzettingsvermogen hierbij belangrijk zijn. Maar óók hij had periodes waarin het hem tegen zat en hij zijn motivatie verloor. We kennen het allemaal.

Maar hoe breng je iemand dan weer in de juiste mindset? Door afstand te nemen, door te erkennen wat je wél kunt doen. Mark Tuitert besefte dat alleen híj zijn doelen kon verwezenlijken.

Als docent kost het soms veel tijd en energie om leerlingen bij de les te houden. Toch moet ook de docent z'n hoofd koel houden en de focus houden op; ‘hoe kan ik het verschil maken voor een leerling?’

En voor de leerlingen geldt hetzelfde; focus op datgene wat je moet doen, laat je niet afleiden, ga ervoor en de wereld ligt aan je voeten!

star man