Nieuws

Video School's out

Geplaatst op 21-07-2021

Na een heftig schooljaar waarin leerling vooral online lessen kregen kregen we op 1 april groen licht. De theaters waren nog dicht, maar leerlingen mochten al in kleine groepjes weer naar school komen. Wij haakten aan bij het podiumkunsten-project School’s Out! Dat is een door de Eci uitgewerkt concept. Het was een Corona-cadeau voor de leerlingen: durven dromen, en aan de slag gaan met je talenten in een professionele omgeving. En dat onder schooltijd, 10 weken lang.

Daardoor konden 62 leerlingen op 1 april onder begeleiding van een professionele coach aan de slag met dans/muziek/toneel en zangprogramma. Ze vormden een eigen band, schreven liedjes als songwriter of producer, betraden de theaterzaal als theatertechnicus, richtten een pr-bureau op, ontwierpen decors en kostuums, stonden op de vloer als acteurs en actrices en dansten als volwaardige breakdancers.

Op 7 juli schitterden deze leerlingen op of naast het podium. Het bijzondere is dat de leerlingen alles zelf hebben bedacht, ook de belichting en techniek. Zie hier het prachtige resultaat!!

 

star man