Nieuws

Youropean

Geplaatst op 29-11-2022

  • Wat heeft het Europese Parlement met mij te maken?

  • Hoeveel in ons dagelijks leven hebben we te danken aan de Europese Unie

  • Hebben we zelf ook invloed op de Europese wetgeving?

De tweedejaars leerlingen van het Tweetalig Onderwijs op Bisschoppelijk College Broekhin zochten het uit, samen met hun Duitse en Belgische partners. 

Tijdens een uitwisseling van drie dagen werkten ze samen aan presentaties, maakten ze vlogs, oefenden ze debatvoering en bezochten ze het Europese parlement in Brussel. 

Bisschoppelijk College Broekhin en de tto-afdeling in het bijzonder vinden uitwisselingen, waarbij leerlingen ook een logee van over de grens thuis ontmoeten, belangrijk. Behalve ‘het spreken van vreemde talen (Duits en Engels)', is de groei en ontwikkeling van leerlingen, die leren hun grenzen te verleggen en gewoon te durven, nog belangrijker! 

De inhoud van het project Youropean is het delen van wereldburgerschap. Wereld-burgerschap is een verplicht onderdeel in ons tto-onderwijsprogramma (tweetalig onderwijs). De term wereldburgerschap betekent dat iemand zich betrokken voelt bij de wereld om zich heen – ook over de grens van het eigen land. Hij/zij zet zich dus in voor een betere wereld.b Dat is het gemeenschappelijke thema van alle leerlingen die aan dit project thema deelnemen.

Het is hun eerste ontmoeting binnen het Youropean project. Een bezoek aan de partnerscholen in Hasselt en Limburg an der Lahn volgt in het voorjaar. De leerlingen vinden dit een zeer leerzame ervaring die bovenal 'heel plezant' wordt gevonden. 

Het project Youropean wordt in het kader van INTERREG A-programma Deutchland-Nederland medegefinancierd door het Europese fonds voor regionale ontwikkeling.


star man